marți, 21 februarie 2012

Supa crema cu naut si porumb

N-am mai propus de multa vreme o reteta de supa. Asta si pentru ca pana acum am facut numai ciorbele si supele clasice. De data asta propun o reteta super-delicioasa, care pe mine una m-a incantat. Desigur, a fost si datorita gainii de tara, care a facut ca "zeama" sa aiba gust. Insa, sunt sigura ca poate fi o reusita si cu puiul din comert, daca alegi ceva de calitate. Secretul este contrastul dintre crema de legume si nautul si porumbul care sunt lasati sa "umble liberi". Va spun, este o supa delicioasa!


INGREDIENTE: 4 pulpe de pui, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 ceapa, 2 cartofi medii, 1 bucata mica de telina, praz, 1 conserva de naut, 1 conserva de porumb



Daca nu stiti cum arata nautul:


Pune puiul la fiert. Cand este fiert bine scoate-l si adauga in apa legumele la fiert taiate cuburi mari. Intre timp pulpele de pui rupe-le fasii mici. Cand legumele s-au fiert, scoate-le si paseaza-le in robot. Apoi adauga-le amestecand continuu in apa in care le-ai fiert. Adauga si carnea, porumbul si nautul, patrunjel, sare si piper dupa gust.


Serveste supa cu smantana si praz. Este la fel de delicioasa si calda si rece.



POFTA BUNA!