luni, 29 iulie 2013

Salata de ton cu maioneza fara ou crud

Cand temperaturile de afara sunt atat de ridicate, preferam, cu siguranta salatele cat mai simple, si mai putin grele. Azi va propun o salata satioasa de ton cu maioneza pentru care folosim o maioneza cu putin ulei si fara oua crude, ideala si pentru copiii de peste 1 an. Reteta este putin diferita si adecvata anotimpului calduros.
 
Ingrediente pentru salata de ton cu maioneza: 1 conserva de ton in ulei, 1 conserva de porumb dulce, 1 legatura de ceapa verde, 1 conserva de mazare, 3 cartofi, 5 castraveti murati, 5 oua fierte, 2 linguri de smantana grasa, sare, piper alb, 3 linguri de ulei de masline

 
Fierbe cartofii, taie-i cuburi. Scurge uleiul de la conserva de ton. Pune intr-un castron mare toate ingredientele, taiate marunt, la dimensiunea unei boabe de porumb si cartofii. Freaca galbenusurile de la ou cu 1/2 de lingurita de sare, pana ce se piseaza bine, apoi adauga uleiul de la ton, amesteca, adauga si restul de ulei si smantana si amesteca bine pana ce maioneza se omogenizeaza. Poti folosi robotul, cu cutit de plastic. Adauga si putin piper alb pentru aroma.



 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu