sâmbătă, 18 februarie 2012

Prajiturele cu fulgi de ciocolata alba

Incerc ca in fiecare duminica sa prepar ceva dulce deosebit, insa sa fie mereu o reteta care nu respecta retete, ci mai degraba mici inventii delicioase. Pana acum am reusit, iar duminica aceasta va propun o reteta foarte simpla, inspirate de renumitele prajiturele americane - chocolate chips cookies. Pentru un aspect mai interesant, am preferat sa folosesc ciocolata alba.

INGREDIENTE: 1 ceasca de unt la temperatura camerei, 1 1/2 cesti de zahar, 2 oua, 1 1/4 cesti de cacao, 1 3/4 cesti de faina, 2 lingurite de praf de copt, ciocolata alba, 3 linguri de scortisoara

Intr-un castron mare sau in robotul de bucatarie amesteca bine untul cu zaharul pana ce devine compozitia compacta. Adauga ouale unul cate unul, amestecand bine.


Separat amesteca faina cu cacao si scortisoara si adaug-o in castron peste amestecul cu unt.

Amesteca bine, pana ce compozitia devine cremoasa.


Pune pe o tava hartie de copt sau folie de aluminiu si pune cate o lingura din compozitie, la distanta de 2-3 cm. Din ciocolata alba, cu ajutorul unui cutit, razuieste fulgi de ciocolata si presara-i apoi peste micile prajiturele din tava.


Baga tava la cuptorul preincalzit, la 175 de grade Celsius timp de 10 minute si lasa-le sa se raceasca timp de 5 minute inainte de a le taia si lua de pe tava. Pe masura ce se racesc devin mai crocante.