vineri, 1 februarie 2013

Omleta cu iaurt / Yogurt Omlette

Aseara am primit cel mai frumos cadou din ultimii ani: un set de vase de la Delimano (delimano.ro), din ceramica, cu tava, tigaie si Dry Cooker. Azi-dimineata am facut o omleta cu iaurt, ca sa incerc tigaia. Dovada ca sunt super-incantata, este faptul ca abia asteptam sa postez aceasta reteta si sa laud tigaia, care este exact ca in reclame: nu se lipeste nimic de ea, nu ai nevoie decat de o picatura de ulei, se poate curata cu usurinta numai cu un servetel (da! chiar asa!) si are un design super elegant.

Ingrediente (pentru 2 persoane): 4 oua, 1/2 de ceasca de iaurt gras, 1/2 de ceasca de branza de vaca rasa, 1/2 de lingurita de oregano, 1/2 de lingurita de marar tocat, 1/2 de lingurita de patrunjel tocat, sare dupa gust, 1 lingurita de ulei de masline

Bate bine ouale. Incorporeaza usor iaurtul si branza rasa si condimentele. Pune in tigaie 1 lingurita de ulei de masline si unge tigaia. Adauga mixul de oua cu iaurt. Lasa la foc mediu, pana ce se perpeleste bine pe o parte si intoarce omleta si pe cealalta parte. Serveste delicioasa omleta cu iaurt alaturi de rosii cherry. Pofta buna!

 
 
Ingredients (for 2): 4 eggs, 1/2 cup of fat yogurt, 1/2 of cup of grated soft cheese, 1/2 of teaspoon of oregano, 1/2 of teaspoon of chopped dill,  1/2 of teaspoon of chopped parsley, 1 teaspoon of olive oil, salt

Beat the egss intensively. Add the yogurt and the grated cheese, and the spices. Oil the frying pan. Add the omlette add let it fry on each side. Serve the omlette with cherry tomatoes. Enjoy!