vineri, 10 februarie 2012

Pentru Ziua Indragostitilor: Pink Velvet Cupcakes

Imi place Ziua Indragostitilor, pentru ca totul in magazine este ornat cu inimioare si decoratii ce simbolizeaza dragostea. Ar trebui ca in fiecare zi sa fie ziua indragostitilor. Imi place sa privesc in parc cuplurile de adolescenti tinandu-se de mana si sarutandu-se de parca ziua de maine nu ar mai exista. Imi place sa imi amintesc sentimentul acela de fulguiala, de usor, de zbor cand "te indragostesti" nebuneste la 17 ani si ai senzatia ca nu poti respira fara celalalt.

Acum dragostea este altfel, este mai puternica, este ornata cu trei tipuri de bombonele, fara de care nu ar exista: respect, compromis si incredere. Acum dragostea nu mai este acel rosu pasional, este mai degraba un roz inchis, plin de optimism si fericire. Iar la o astfel de ocazie trebuie sa mergi pe retete de dulciuri. Asa ca, am dedicat niste delicioase cupcakes sotului meu si relatiei noastre: o textura cremoasa din cacao, o visina dulce inauntru, glazura din mure si o inimioara decor handmade si heartmade din cea mai dulce ciocolata. Rezultatul? Un vis devenit o realitate dulce:


INGREDIENTE (pentru 12 cupcakes):
Pentru prajitura: 3/4 ceasca de faina, 1 ceasca de zahar, 1 lingura de praf de copt, 1/4 lingurita de sare, 6 linguri de cacao, 3 linguri de unt moale, 6 linguri de lapte batut, 1 ou, 1 albus de ou
Pentru glazura: 3 linguri de unt moale, 1/2 ceasca de zahar pudra, mure proaspete sau din dulceata, ciocolata alba topita
Pentru inimioarele decor: 150g de ciocolata de menaj

Mai intai trebuie sa faci inimioarele pentru decor. Topeste ciocolata la bain marin, apoi pune-o intr-un dispozitiv cu varf subtire de decor, sau taie o punguta mica la un capat. Infasoara un carton in folie de aluminiu  si "deseneaza" pe el inimioare. Apoi lasa-le la congelator cel putin o ora. Se vor desprinde foarte usor. Din pacate eu am uitat sa pozez si "desenele" pe folie, insa vedeti rezultatul pe prajituri.

Urmeaza glazura, pentru ca si ea trebuie sa stea la rece. Pune in robot sau in blender untul cu zaharul pudra, amesteca bine. Adauga apoi murele, cate putin pana ce obtii culoarea dorita. Cand amestecul este uniform pun-l la frigider.

Pentru prajiturile propriu-zise preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Pune formele de briose. Cu un mixer sau in robot sau blender amesteca 3 linguri de apa fierbinte cu cele 6 linguri de cacao - astfel, cacao are o aroma mai puternica. Adauga untul, iaurtul, oul si albusul de ou si continua sa amesteci. Separat amesteca faina cu praful de copt si zaharul si adauga-le peste prima compozitie. Continua sa amesteci pana ce compozitia este uniforma.

Pune compozitia in formele de briose, pana la 1 cm de marginea de sus. Adauga in fiecare o visina din dulceata. Lasa la cuptor timp de 15-20 de minute. Scoate-le, lasa-le sa se raceasca bine si pune glazura si inimioarele. Daca nu le lasi sa se raceasca glazura se topeste.

Savurati-le impreuna de Sfantul Valentin la o cina romantica.

Love is in the air!