joi, 16 februarie 2012

Musaca cu pui si ciuperci

Cred ca v-ati prins pana acum ca imi plac preparatele stratificate, imi place sa combin cat mai multe gusturi si culori. Asa ca musacaua va fi intotdeauna printre preferate. De data aceasta am preferat sa combin gustul puiului si cartofilor cu ciuperci trase in unt.



INGREDIENTE: 1 kg de cartofi, 10 ciuperci medii proaspete, 1 ceapa, 2 piepti de pui sau 4 pulpe de pui, 100 g de unt, 2 oua, 100 g de branza, 100 g de iaurt gras, sare, piper


Fierbe cartofii si puiul. Taie ciupercile si ceapa marunt.
Pune untul la topit in tigaie, cand s-a incins adauga ceapa, apoi ciupercile, pune sare si piper dupa gust.


Tapeteaza cu unt o tava, pune un strat de cartofi, pisati cu furculita. adauga apoi ciupercile, un ou batut peste ciuperci, puiul rupt fasii si inca un strat de cartofi.


Intr-un castron amesteca celalalt ou batut bine cu branza faramitata si iaurtul. Adauga amestecul peste ultimul strat de cartofi. Baga tava la cuptor timp de 45 de minute la 200 de grade Celsius.






Se serveste rece.

POFTA BUNA!