miercuri, 25 mai 2011

Orez Canton reinventat

Am desoperit orezul Canton acum multi ani, pe vremea cand preparam reteta cu multe ciuperci si ma saturasem de banalul pilaf. Pentru ca in timpul sarcinii nu ma impac cu ciupercile foarte bine, am preferat sa reinventez reteta de orez Canton. A iesit la fel de gustos, poate chiar mai gustos!


INGREDIENTE: 1 pulpa de curcan, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ceasca de mazare congelata, 3 oua, 1 punga de 200g de orez cu bob lung, ghimbir, sos de stridii sau sos de soia, sare, piper


1. Fierbe pulpa de curcan si orezul separat. Pastreaza supa de la curcan.


2. Toaca marunt ceapa si morcovii.


3. Caleste in ulei de masline ceapa, morcovul si carnita de curcan fiarta.


4. Adauga mazarea, apoi orezul si supa de la curcan si lasa la fiert pana ce mazarea este aproape fiarta.


5. Bate ouale bine si adauga-le peste orez, amestecand bine. Mai lasa pe foc pana ce scade de tot.


6. Orezul Canton face casa buna cu maslinele.



POFTA BUNA!