joi, 19 mai 2011

Supa de curcan cu taitei de orez

Daca nu am gaina de la tara, atunci prefer sa fac supa cu o pulpa de curcan. Puiul de cumparat sau pieptul de curcan nu sunt atat de delicioase in supa. Reteta de supa pe care v-o ofer este simpla, rapida si gustoasa, un amestec intre o reteta chinezeasca si traditionala supa romaneasca:

INGREDIENTE: o pulpa de curcan, ceapa verde, 2 ardei grasi (de diferite culori), 1 ceasca de mazare, taitei de orez, soia, 1 ardei iute, sare, piper, patrunjel


1. Pune pulpa de curcan la fiert. Cand este fiarta scoate-o si curata osul de carne. Pune carnea inapoi in oala, taiata fasii. Taie ardeii si ceapa in cubulete mici. Pune toate legumele la fiert alaturi de carne.


2. Sfarama cu un cutit un ardei iute si adauga-l in supa. Cand legumele sunt aproape fierte, pune taiteii in apa rece 5 minute, pana ce se inmoaie. Apoi pune-i la fiert in oala cu supa. Adauga si o lingura de sos de soia.



3. Supa se serveste fierbinte cu patrunjel proaspat sau/si smantana, avand o aroma usor iute.


Pofta buna!