marți, 10 mai 2011

Ostropel in sfoara de gaina

Din pacate, de cand sunt insarcinata nu prea ma impac cu mancarea gatita, mai ales cea traditionala. Insa pentru ca am primti de la bunica o gaina de tara, m-am gandit sa il fac fericit pe sotul meu cu un ostropel "aproape" traditional.


INGREDIENTE: un piept de gaina de tara fiert bine, 1 cana de supa de gaina, bulion, ulei de masline, 5-6 catei de usturoi, 1 ceapa medie, o jumatate de pahar de vin rosu, sare, piper



1. Pune ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline. Adauga pieptul de gaina rupt in fasii.


2. Cand pieptul de gaina ajunge ca niste firisoare, adauga bulionul si vinul si lasa sa scada.



3. Cand ostropelul s-a mai ingrosat adauga usturoiul pisat. Mai lasa sa fiarba 10 minute, pana ce se topeste usturoiul.


4. Se serveste cu un piure de cartofi pufos.



POFTA BUNA!