marți, 14 iunie 2011

Cea mai rapida inghetata de casa

Dintre toate dulciurile din lume, inghetata este cea care ma incanta cel mai mult, mai ales in timpul verii. Pentru ca sunt in ultima luna de sarcina incerc sa nu exagerez, ca sa nu pun multe kilograme, dar in acelasi timp sa imi implinesc poftele. Asa s-a intamplat de curand, cand am decis sa imi fac eu propria inghetata, cu cat mai putine calorii, dulce si racoritoare. Prepararea ei a durat 15 minute, iar dupa 4 ore de congelator am savurat-o fara respir.

INGREDIENTE: 2 cani de iaurt mai gros sau sana, ciocolata alba si neagra, 7-8 capsuni mari, esenta de vanilie, 5 plicuri de zahar vanilat


1. Razuieste in iaurt ciocolata alba si ciocolata neagra, intr-o cantitate care iti multumeste gustul. Adauga zaharul vanilat si o picatura de esenta de vanilie. Amesteca bine.

2. Pune iaurtul in castroane micute.

3. Taie capsunile in cuburi mici si pune-le in castroane, fara sa amesteci.


4. Acopera castroanele cu o folie protectoare si baga-le la congelator cateva ore.
5. Scoate inghetata din congelator si lasa-o in frigider timp de o ora inainte de a o servi.

POFTA BUNA!