luni, 23 mai 2011

Desert rapid de vara cu inghetata

Inghetata este o adevarata minune cand vine vara, mai ales ca pot sa inventez o multime de deserturi colorate si extrem de delicioase. Asa ca am inventat o reteta foarte simpla de desert care va fi deliciul unei cine alaturi de prieteni.
Ingrediente: piscoturi, pepene galben, inghetata, finetti, iaurt de fructe, capsuni, compot de caise


1. Pune cateva piscoturi pe o farfurie si insiropeaza-le cu cateva linguri de compot. Poti folosi orice fel de compot, dar sa fie usor acrisor, pentru a face un contrast placut cu inghetata dulce.


2. Punea deasupra piscoturilor cateva linguri de inghetata cu vanilie, pe latimea acestora.


3. Peste inghetata adauga cateva lingurite de finetti. Pe langa piscoturi pune cate 3 sfere de pepene galben, de-o parte si de alta, taiate cu lingurita;


4. Intre pepenele galben si inghetata pune iaurt de fructe, iar deasupra taie o capsuna in doua, pentru a-i oferi desertului un plus de culoare.


POFTA BUNA!