INGREDIENTE: o jumatate de gaina, 4 cartofi, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ceasca de mazare congelata, o jumatate de ardei rosu, o jumatate de ardei portocaliu, o jumatate de ardei galben, 1 rosie, patrunjel, sare de lamaie sau bors pentru acrit ciorba, sare, piper
PASI DE URMAT:
1. Taie ardeii si rosiile cubulete mici, cartofii cuburi mai mari iar mocovii si ceapa marunt.
2. Pune o jumatate de lingurita de sare de lamaie in apa si lasa-o sa se dizolve.
3. Pune gaina la fiert. Cand gaina s-a fiert scoate-o din zeama ei si adauga legumele la fiert, in afara de cartofi. Desfa carnea fiarta de pe oase si adaug-o alaturi de legume la fiert.
4. Cand ardeii sunt aproape fierti, adauga si cartofii. Cand toate legumele s-au fiert adauga in ciorba un ou bine batut si patrunjel si inchide focul. Lasa ciorba cel putin 15 minute acoperita, inainte de a o servi. Se serveste cu smantana.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu