vineri, 1 aprilie 2011

Mancare de cartofi cu afumatura la cuptor

Imi place sa inventez "etajari" de ingrediente, sa la bag la cuptor si sa vad ce minune are sa iasa. Azi am incercat o mancare de cartofi. Iata ce a iesit:


Ingrediente: 2 kg de cartofi, 500 g de carne afumata de porc, 2 carnati de casa sau taranesti, 2 rosii, o jumatate de praz, 1 pahar de iaurt, 2 oua, 100 g de cascaval afumat, 1 lingura ulei de masline, sare, piper


PASII DE URMAT:
1. Curata cartofii si taie-i in felii subtiri, carnea afumata feliaza-o in fasii inguste, rosiile taie-le rondele, prazul in inele. Unge fundul tavii cu uleiul de masline, aseaza un strat de cartofi, apoi inelele de praz, cei doi carnati pe care ii inconjori cu feliutele de carne afumata.


2. Peste carne pune un alt strat de cartofi si de inele de praz, apoi inchei stratificarea cu rondelele de rosii si cascavalul dat pe razatoare.


3. Bate bine ouale intr-un castron, pune sare si piper peste ele, apoi iaurtul si amesteca bine din nou. Toarna compozitia peste straturile de cartofi si carnita. Asigura-te ca straturile sunt acoperite. Baga tava la cuptor si lasa-o sa se incinga bine timp de o ora jumatate.



5. Serveste mancarea nu prea fierbinte alaturi de muraturi.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu