vineri, 15 aprilie 2011

Paste la cuptor

Cui nu-i plac pastele? Se fac usor, sunt satioase si poti sa te joci cu o multime de combinatii. Din pacate, sotul meu accepta mai greu o alimentatie mediteraneeana, iar pastele nu sunt preferatele lui. Pentru a-l convinge, am decis sa fac o combinatie intre bucataria italieneasca si cea romaneasca. Si asa au iesit pastele la cuptor, pe care le-a devorat ... la propriu.

INGREDIENTE (pentru 4 persoane): o punga de paste (eu prefer penne), 2 rosii, o conserva de rosii pasate, 1 ardei, 4-5 pulpe de pui dezosate, boia de ardei dulce, ghimber, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, emmentaler

PASI DE URMAT:
1. Pune in robot carnea de pui si macina bine.

2. Toaca marunt ceapa si usturoiul.

3. Pune ceapa si usturoiul la calit in doua linguri de ulei de masline, apoi adauga carnea si las-o sa se rumeneasca, pana dispare culoarea roz.

4. Intre timp pune in robot cele doua rosii, jumatate de conserva de rosii apsate, 1 lingurita de boia, un varf de lingurita de ghimber, 1 jumatate de lingura de zahar, sare, piper si amesteca pana ce se omogenizeaza.

5. Adauga sosul peste carne si lasa sa fiarba 10 minute. Intre timp fierbe pastele.

6. Amesteca pastele cu sosul intr-un vas termorezistent, da pe razatoare emmentalerul si baga vasul la cuptor pentru 15 minute.

7. Scoate vasul din cuptor, lasa sa se raceasca cateva minute si apoi taie felii. Gustul este foarte aromat si satios.


POFTA BUNA!