INGREDIENTE (pentru 6 portii):
1 punga de spaghetti
Pentru chiftele: 1 kg de carne de vita (porc, curcan, pui), 1 ou, 3 catei de usturoi, boia dulce, sare, piper, 2 linguri de ulei de masline
Pentru sos: 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 1 morcov, 1 ardei gras, 4 rosii mari sau 1 conserva de rosii decojite, 200 g de bulion, sare, piper, 2 linguri de ulei de masline
Prepara mai intai chiftelele.
Incinge cuptorul.
Toaca bine carnea, amestec-o apoi cu oul, condimentele si usturoiul pisat. Pune pe o tava hartie de copt si unge-o cu uleiul de masline. Aseaza chiftelele pe ea. Pune-le la cuptor la 220 de grade Celsius pentru 30 de minute.Fierbe pastele. Adauga in apa putin ulei de masline si putina sare.
Intre timp prepara sosul. Pune la calit in uleiul de masline ceapa si morcovul tocate marunt in robot sau date pe razatoare. Lasa-le 5 minute, apoi adauga rosiile date si ele prin robot. Lasa-le sa fiarba in sucul propriu pentru 15 minute. Adauga apoi bulionul si lasa sa mai fiarba 10 minute.
Scoate chiftelele din cuptor si adauga-le in sosul care fierbe, pe rand. Mai lasa sa fiarba 5 minute. Pune sosul peste spaghete.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu