sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Salata cu nuci si pastrama de vita / Pastrami and Nutmeat Salad

 Salata cu nuci si pastrama de vita este foarte usor de preparat, cu un aport nutritional important pentru toata familia si indeajuns de colorata si gustoasa sa fie si pe placul copiilor.


Ingrediente pentru salata cu nuci si pastrama de vita (pentru 2 persoane):
200 g de pastrama de vita (noi cumparam pastrama de vita ecologica, fara aditivi), 1 dovlecel, 1 ardei gras,  200 g de couscous, 200 g de nuci, ulei, sare

Toaca marunt la robot pastrama de vita. La fel si nucile.
Taie cubulete mici ardeii si dovleceii. Unge o tigaie cu putin ulei. Eu am folosit ulei din seminte de struguri. Perpeleste bine legumele. Pune-le deoparte. Pune la fiert apa pentru couscous - cat couscous, atata cantitate de apa. Unge iar tigaia si perpeleste pastrama de vita. Pune-o deoparte. Unge tigaia iarasi cu putin ulei. Prajeste si nucile in tigaie. Amesteca totul cu couscous. Se serveste rece.
POFTA BUNA!

 
 
Ingredients:
200 g beef pastrami, 1 zucchini, 1 bell pepper, 200 g couscous, 200 g nutmeat, oil, salt
Chop in a kitchen robot the pastrami and the nutmeat. Chop with a knife in small pieces the bell pepper, the zucchini. Coat a frying pan with oil. Fry the zucchini and the pepper. Set aside.
Boil the water for the couscous - 1 cup of couscous-1cup of boiled water.
Coat a frying pan with oil and fry the pastrami. Set aside.
Coat a frying pan with oil and fry the nutmeat for 2 minutes. Set aside.
 
Mix the pastrami with the couscous, the zucchini, peppers and the nutmeat. Serve it cold.
Enjoy!