duminică, 13 ianuarie 2013

Cartofi prajiti la cuptor

Cartofii prajiti au un "je ne sais quois". Eu tind sa cred ca sunt cel mai mancat preparat de pe planeta, mai ales de cand fast-food-urile au invadat mapamondul. Insa, tot ei, cartofii prajiti, sunt plini de colesterol si, mancati zilnic, nu sunt tocmai grozavi pentru sanatate. Insa, putem incerca sa evitam prajitul lor, si sa ii preparam la cuptor. Eu am incercat o varianta foarte simpla, mult mai comoda, care a dat rezultate foarte gustoase.



INGREDIENTE (pentru 2 portii): 1 kg de cartofi rosii, 1/2 de ceasca de ulei de masline, 1/2 de lingurita de boia dulce, 1 varf de cutit de curry, 1/2 de lingurita de sare, 1 varf de cutit de piper, 1/2 de lingurita de praf de usturoi

Curata cartofii si taie-i felii lungi, asa cum procedezi si la cartofii prajiti in tigaie. Fa un amestec din condimente si ulei de masline. Toarna amestecul peste cartofi si amesteca bine.

 Pune intr-o tava hartie de copt. Aseaza cartofii pe tava si lasa-i la cuptorul incins in prelabil pentru 45 de minute la 220 de grade Celsius.


Pofta buna!