Ingrediente: 1 kg de branza dulce (eu obisnuiam sa cumpar varsata, insa de data aceasta am luat la cutie, care este mult mai fina), 1 kg de smantana grasa, 1 pachet de unt, 1 pachet mare de biscuiti simpli, 2 cani de zahar, 4 oua, 3 linguri de faina, esenta de vanilie, fructe pentru decor (eu am folosit capsuni), 1/2 de lamaie
Sfarama biscuitii cat mai marunt. Pune intr-o tigaie jumatate de pachet de unt la topit. Adauga apoi biscuitii si amesteca bine pana ce se omogenizeaza. Tapeteaza o tava cu unt si pune biscuitii la cuptorul incins pentru 5 minute. Scoate tava si lasa la racit.
Pune intr-un castron mare branza, adauga 1 cana si jumatate de zahar si amesteca bine cu un mixer sau un robot pentru pasare, pana ce totul devine o pasta fina. Adauga apoi faina si amesteca pana ce se omogenizeaza. In alt castron amesteca 800 g de smantana cu 3 galbenusuri si 1 ou intreg, cu esenta de vanilie. Adauga apoi amestecul peste branza pasata si continua sa amesteci la viteza cat mai redusa pana ce totul devine o pasta omogena si fina.
Separat, pune restul de smantana intr-un alt catron si amesteca cu zeama de la o jumatate de lamaie si restul de jumatate de cana de zahar.
Pune amestecul in tava, peste blatul de biscuiti si lasa la cuptor pentru 20 de minute, la o temperatura de 220 de grade Celsius. Lasa prajitura sa se raceasca in cuptor, pentru a fi cat mai cremoasa. Cand s-a racit, pune peste ea smantana cu zahr si zeama de lamaie, pune-o la frigider pentru cateva ore. Ideal ar fi peste noapte.
Adauga fructele taiate marunt. Se poate servi cu dulceata sau cu inghetata.
Pofta buna!
Mmmmm, ce bine arata! Am sa incerc si eu!
RăspundețiȘtergereMi-a iesit!!! :) desi nu zisesi cate grame la biscuiti, si cantitatile mi s-au parut mai mari decat tava mea de tarte, dar a iesit! :) as vrea sa-ti pun si poza, dar nu stiu unde... :P
RăspundețiȘtergere