marți, 5 iunie 2012

Ciuperci brune in cus cus la cuptor

Imi place cus-cus-ul, sau couscous. Traditional din Africa, cu precadere din Maroc, imi place ca este usor de preparat si satios. De data asta, l-am asociat intr-un mod diferit, cu ciuperci brune, direct in cuptor.

Ingrediente: 500 g de cus-cus, 10-15 ciuperci brune medii, 1 ceapa, 1 legatura de marar, 1 legatura de usturoi verde, 1 ardei rosu, 1 ardei galben, 3 cani de apa sau supa de legume, 1 ceasca de vin alb, ulei de masline, sare, piper, boia dulce

Pune intr-o tava ciupercile taiate cuburi. Adauga peste el uleiul de masline, condimentele, apa, ardeii taiati fasii si vinul. Baga tava la cuptorul incins la 240 de grade Celsius timp de 45 de minute. Cand ciupercile sunt gata, mai adauga 2 cani de apa. Cand apa incepe sa fiarba, inchide cuptorul si adauga mararul tocat si cus-cus-ul amestecand bine in tava. Lasa tava in cuptor, pana ce este absorbita toata apa.


Serveste alaturi de o salata din varza rosie.



POFTA BUNA!