INGREDIENTE:
Pentru sosul bolognese: 1 kg de carne (de porc, pui, vita, curcan), 1 conserva de rosii decojite, 5-6 linguri de bulion, 3 cepe, sare, piper, boia dulce, usturoi (normal sau verde), ulei de masline
Pentru sosul bechamel: 1 pachet de unt, 3 linguri de faina, 600 ml de lapte, 200 g de parmezan ras, nucsoara, sare, piper
Foi de lasagna (care nu necesita pre-fierbere), 1 cub de supa de legume, pesmet, unt
Pasul 1: Toaca ceapa si usturoiul marunt. Pune intr-o tava carnea tocata, ceapa, usturoiul, rosiile. Amesteca bulionul cu 2 cani de apa si condimente dupa gust. Pune peste carne si amesteca bine. Pune tava la cuptorul incins in prealabil,la o temperatura de 250 de grade Celsius timp de 30 de minute.
Pasul 2: Prepara sosul bechamel. Pune untul la topit intr-o tigaie adanca. Adauga faina, amestecand mereu. De preferat un tel micut. Adauga apoi laptele, cate putin, amestecand, panace obtii o consistenta usor cremoasa a sosului. Adauga parmezanul si condimentele si amesteca pana ce s-a topit.
Pasul 3: Fa o supa din 2 cani de apa si 1 cub de supa, sau 2 linguri de delikat.
Pasul 4: Unge o tava cu unt sau ulei de masline si tapeteaza-o cu pesmet sau gris, pentru ca foile de lasagna nu se lipeasca. Pune primul strat de foi de lasagna. Pune apoi sosul bolognese, sosul bechamel, apoi un alt strat de foi de lasagna si tot asa pana ce se termina sosul si foile. Ultimul strat trebuie sa fie din foi de lasagna.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu