luni, 28 mai 2012

Cea mai sanatoasa lasagna clasica

Imi place la nebunie lasagna ... este preparatul italian cel mai indragit de mine. Si pentru ca este delicioasa atat calda cat si rece, dar si pentru ca intruneste calitatile preferate de mine la un preparat: are branza si paste. Dar, sa mergem mai departe. De ce ii spun cea mai sanatoasa lasagna clasica? Pentru ca are umplutura normala, de sos bechamel si sos bolognese, insa, fara sa apelez la prajitul carnii tocate. Curiosi? Cititi mai departe!


INGREDIENTE:
Pentru sosul bolognese: 1 kg de carne (de porc, pui, vita, curcan), 1 conserva de rosii decojite, 5-6 linguri de bulion, 3 cepe, sare, piper, boia dulce, usturoi (normal sau verde), ulei de masline

Pentru sosul bechamel: 1 pachet de unt, 3 linguri de faina, 600 ml de lapte, 200 g de parmezan ras, nucsoara, sare, piper

Foi de lasagna (care nu necesita pre-fierbere), 1 cub de supa de legume, pesmet, unt


Pasul 1: Toaca ceapa si usturoiul marunt. Pune intr-o tava carnea tocata, ceapa, usturoiul, rosiile. Amesteca bulionul cu 2 cani de apa si condimente dupa gust. Pune peste carne si amesteca bine. Pune tava la cuptorul incins in prealabil,la o temperatura de 250 de grade Celsius timp de 30 de minute.



Pasul 2: Prepara sosul bechamel. Pune untul la topit intr-o tigaie adanca. Adauga faina, amestecand mereu. De preferat un tel micut. Adauga apoi laptele, cate putin, amestecand, panace obtii o consistenta usor cremoasa a sosului. Adauga parmezanul si condimentele si amesteca pana ce s-a topit.


Pasul 3: Fa o supa din 2 cani de apa si 1 cub de supa, sau 2 linguri de delikat.

Pasul 4: Unge o tava cu unt sau ulei de masline si tapeteaza-o cu pesmet sau gris, pentru ca foile de lasagna nu se lipeasca. Pune primul strat de foi de lasagna. Pune apoi sosul bolognese, sosul bechamel, apoi un alt strat de foi de lasagna si tot asa pana ce se termina sosul si foile. Ultimul strat trebuie sa fie din foi de lasagna.




Pasul 5: Toarna supa pana ce ultimul strat de foi este acoperit. Da pe razatoare cascaval sau presara parmezan. Pune tava la cuptorul incins timp de 45 de minute, la 220 de grade Celsius.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu