luni, 18 iunie 2012

Muschi de porc cu scortisoara si orez la cuptor

Pentru cei nonconformisti in gusturile culinare, am pregatit o reteta iesita din comun. Stim ca porcul se asocieaza cel mai bine cu sosuri dulci si condimente dulci si/sau picante. De data aceasta am ales sa prepar un muschiulet de porc la cuptor, condimentandu-l cu mere, scortisoara, whiskey si adaugandu-i si cateva cesti de orez.


Ingrediente: 1 1/2 kg de muschi de porc, 3 cesti de orez prefiert, 1 legatura usturoi verde, 5 catei de usturoi, 2 mere dulci, 1 lingurita de scortisoara, 1/2 de lingurita de nucsoara, 1 lingurita de boia dulce, sare, piper, 1/2 de ceasca de ulei de masline, 1 ceasca de whiskey, 2 cani de apa

Pune in robot cateii de usturoi, condimentele, uleiul de masline, whiskeyul si merele curatate. Amesteca bine pana ce compozitia devine un sos. Taie muschiuletul de porc cuburi. Unge o tava cu ulei, pune carnea, adauga sosul cu scortisoara, 1 cana de apa si baga la cuptorul incins in prealabil, la 220 de grade Celsius timp de 30 de minute.





Intre timp taie usturoiul verde. Scoate tava, pune orezul si usturoiul. Mai adauga 1 cana de apa. Mai lasa tava la cuptor timp de 40 de minute.



Pofta buna!