sâmbătă, 23 iunie 2012

Supa crema de gasca

A inceput sa imi placa carnita de gasca, este intr-adevar mai grasa decat cea de gaina, insa si preparatele ies mult mai delicioase. Am ramas cu niste tacamuri de gasca si am purces in a prepara o supa-crema cu o consistenta cremoasa si cu un picut de usturoi. A fost delicioasa ...

Ingrediente: tacamurile de la o gasca, 2-3 cartofi de marime medie, un pastarnac, o radacina de patrunjel, 1 bucata mica de telina, 3 ardei grasi colorati, 3 catei de usturoi, sare, piper, 1 lamaie, crutoane

Pune la fiert tacamurile de gasca. Scoate-le si rupe fasii carnita de pe ele, inlaturand oasele. Pune carnita inapoi la fiert alaturi de ardeii grasi taiati cubulete mici.


Pune la fiert legumele. Cand s-au fiert scoate-le si lasa-le sa se raceasca putin, apoi pune-le in robot si fa-le o pasta omogena.

Pune pasta intr-un castron mare si adauga treptat din zeama de la carnita, pana ce ajunge la aceeasi temperatura. Apoi rastoarna in oala de supa si amesteca bine. Adauga usturoiul pisat. Opreste focul si adauga sare si piper dupa gust.



Poti servi supa cu putina zeama de lamaie si crutoane.
Pofta buna!