INGREDIENTE: 200 g de naut, 3 linguri de ulei de susan, 100 g de miez de nuca, 1 catel de usturoi
Nautul se fierbe ca si fasolea: se pune cu o seara inainte la inmuiat si i se schimba apa de doua ori in timpul fierberii. Daca esti pe graba, poti folosi naut deja fiert la conserva (nu si daca prepari hummusul pentru un copil sub 1 an).
Pune miezul nucilor in cuptorul incins pentru a se praji, nu mai mult de 5 minute, apoi pune-le robot si piseaza-le bine pana ce devin o pulbere.
Adauga apoi nautul fiert bine, uleiul de susan, usturoiul, putina sare si amesteca bine pana ce totul devine o pasta omogena.
Il pot numi si un fel de pate vegetal, si cu siguranta este mai gustos decat orice pate vegetal. Poate fi servit cu lingurita, intins pe o felie de paine sau cu masline.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu