luni, 17 decembrie 2012

Hamburgeri cu carne de vita la cuptor

Zilele trecute aveam o pofta nebuna de fast-food, lucru care se intampla o data pe an. Insa am reusit sa evit cu succes o astfel de vizita, si am preparat acasa hamburgeri cu carne de vita care au iesit mult mai gustosi decat orice "plastic" servit la fast-food-urile americane. Sunt incredibil de usor si de rapid de facut, si, culmea, pot fi o mancare foarte sanatoasa pentru intreaga familie.
 
INGREDIENTE (pentru 6 persoane):
12 chifle rotunde, 1 ceapa mare, 1 salata verde, 3 rosii, 300 g de cascaval, 5 castraveti murati, ketchup
Pentru carne: 1 kg. de carne de vita tocata (eu o cumpar cubulete sau intreaga si o toc acasa in robot), 1 ou, pasta de tomate, sare, piper, boia dulce, ulei de masline
Pentru sos: 200g de branza feta, 200g de smantana, 1 lingurita de ulei de masline, 2 catei mici de usturoi, oregano
 

Amesteca bine carnea de vita cu 3 linguri de pasta de tomate, cu oul si cu restul de condimente. Pe o tava pune hartie de copt si unge-o cu putin ulei de masline. Modeleaza apoi chiftelute cat mai plate pe masura chiflelor si aseaza-le in tava. Baga-le la cuptorul incins la 220 de grade Celsius pentru 15 minute pe o parte si 10 minute pe cealalta parte. Apoi adauga bucati de cascaval pe fiecare chifla si da la cuptor inca 2-3 minyte, pana ce cascavalul imbraca bine carnea.

Intre timp taie chiflele in jumatate, rupe salata bucati mici, pe masura chiflei, taie ceapa rondele subtiri si castravetii murati si rosiile feliute. Cand carnea este gata, "construieste" hamburgerii:
- pune pe o parte a chiflei o foaie de salata, cateva rondele de ceapa, cateva feliute de rosii si catraveti murati. Adauga apoi carnita.
- cealalta parte a chiflei unge-o cu sos alb si adauga ketchup.
Aseaza partea cu sosul peste partea cu carnea si apasa bine.
 
\
 
POFTA BUNA!