miercuri, 12 decembrie 2012

Chiftelute din cartofi si piept de curcan

Chiftelutele pot inlocui cu succes mezelurile pline de aditivi si de chimicale care numai bine nu fac sanatatii noastre si a copiilor nostri. Le poti face foarte gustoase si de fiecare data diferite, combinand alte si alte ingrediente. De data aceasta eu am incercat sa combin piept de curcan cu cartof si cu cascaval. Bineinteles ca rezultatul a fost gustos, altfel nu impartaseam cu voi reteta.


INGREDIENTE: 1/2 de piept de curcan, 3 cartofi, 100 g de cascaval, 1 ou, pesmet, sare, usturoi, piper, boia dulce (condimentele sunt optionale), ulei de masline, patrunjel, marar.

 
Pune pieptul de curcan in bait pentru jumatate de ora (ulei de masline, usturoi, putina sare, piper, boia dulce). Curata si taie cartofii cuburi, la fel si cascavalul si pieptul de curcan. Pune-le pe toate in robot, adauga oul, 1 lingura de ulei de masline, patrunjelul si mararul tocat si amesteca bine pana ce devin o pasta.
 
Pune pe o tava hartie de copt, unge-o cu putin ulei. Umezeste mainile si formeaza chiftelute. Aseaza-le pe tava si baga-le la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute.

 
Serveste-le cu un sos alb, rece: tzatziki, smantana, cu usturoi, maioneza.
 
POFTA BUNA!