INGREDIENTE: 1 varza murata, cateva fire de cimbru, grasime de la gaina sau supa de gaina, 1 ardei rosu, 1 morcov, 1 ceapa medie, 1/2 cana de bulion
Pentru compozitie: 1 gaina (1 pui sau pieptul de la un curcan), 1 ceasca de orez, 1 ceapa mare, 1/2 cana de bulion, 1/2 de lingurita de sare, 1 varf de cutit de piper, 1 ou
Dezoseaza gaina de carne si pune-o in robot la tocat. Adauga apoi orezul, ceapa tocata marunt, 1/2 de cana de bulion, oul, sare si piper dupa gust.
Taie foile de varza pentru a modela sarmalele. Pune compozitie in foi si rasuceste pentru a forma sarmalute. Pe fundul unei oale inalte aseaza putina varza tocata, firele de cimbru si cateva linguri de bulion. Aseaza sarmalele in oala pe randuri. Toaca morcovul, ceapa, ardeiul rosu, amesteca cu supa de gaina si bulionul si adauga peste sarmale. Daca nu ai supa de gaina, foloseste grasime de la gaina. Mie mi-a mai ramas si compozitie, asa ca, am adaugat-o si pe aceea in oala.
Pune sarmalele la fiert pentru cel putin o ora.
POFTA BUNA!
Paste cu pui la cuptor
RăspundețiȘtergerePaste cu ton si masline
Paste cu ciuperci si sunca
Paste carbonara cu smantana
Tocanita de vitel cu ceapa
Tocanita de ciuperci de post
Tocana de legume cu orez
Fasole verde cu usturoi