miercuri, 19 decembrie 2012

Sarmale cu carne de gaina

Se apropie Craciunul si cu siguranta fiecare gospodina, mama, femeie, se gandeste la meniul traditional, incarcat cu bunatati. Sarmalele nu trebuie sa lipseasca, insa ce ne facem daca avem copii mici sau daca suntem supusi unui regim alimentar? Va propun o reteta delicioasa de sarmale din carne de gaina de la tara (desigur ca puteti folosi si carne de pui sau de curcan), care sa inlocuiasca carnea de porc.
 
INGREDIENTE: 1 varza murata, cateva fire de cimbru, grasime de la gaina sau supa de gaina, 1 ardei rosu, 1 morcov, 1 ceapa medie, 1/2 cana de bulion
Pentru compozitie: 1 gaina (1 pui sau pieptul de la un curcan), 1 ceasca de orez, 1 ceapa mare, 1/2 cana de bulion, 1/2 de lingurita de sare, 1 varf de cutit de piper, 1 ou
 
Dezoseaza gaina de carne si pune-o in robot la tocat. Adauga apoi orezul, ceapa tocata marunt, 1/2 de cana de bulion, oul, sare si piper dupa gust.
 
 
Taie foile de varza pentru a modela sarmalele. Pune compozitie in foi si rasuceste pentru a forma sarmalute. Pe fundul unei oale inalte aseaza putina varza tocata, firele de cimbru si cateva linguri de bulion. Aseaza sarmalele in oala pe randuri. Toaca morcovul, ceapa, ardeiul rosu, amesteca cu supa de gaina si bulionul si adauga peste sarmale. Daca nu ai supa de gaina, foloseste grasime de la gaina. Mie mi-a mai ramas si compozitie, asa ca, am adaugat-o si pe aceea in oala.  
Pune sarmalele la fiert pentru cel putin o ora.
 
POFTA BUNA!