Ingrediente pentru aluat (4 blaturi, adica 2 pizza la tava mare de cuptor): 1 plic de drojdie uscata, 750 ml de lapte cald, 750 g de faina alba, 1 ou, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita sare, 1/2 de lingurita de zahar, pesmet
Ingrediente pentru pizza: orice carne va place (sunca, salam, pui, etc.) - eu am folosit sunca de pui si carnati de curcan pentru noi si piept de gaina de tara fiert in prealabil, pentru fetita mea; porumb, ceapa sau praz, rosii, mozzarella, cascaval, ardei, ciuperci ... combinatiile preferate de fiecare. Eu am mai folosit si praf de usturoi.
Am pus in robot 500 g de faina, 2 linguri de ulei de masline si restul de ingrediente si am amestecat pana ce a devenit o coca moale. Apoi am adaugat faina, pana ce coca a inceput sa se dezlipeasca de pe margini. Am lasat coca sa creasca o ora.
Incinge cuptorul. Taie ingredientele pentru pizza. Da pe razatoare cascavalul si mozzarella si amesteca-le. Unge tava cu ulei, presara putin pesmet, ca sa nu se lipeasca aluatul. Taie in jumatate aluatul de pizza. Apoi inca o data in jumatate. Intinde prima foaie. Presara pe ea putin praf de usturoi, apoi mozzarella si cascaval, apoi restul de ingrediente, si inca un strat la sfarsit de mozzarella si cascaval. Baga la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu