luni, 5 noiembrie 2012

Pizza cu blat pufos

Vechiul meu robot a decedat, dupa ani de zile de folosire in fiecare zi. Nu il condamn, am fost multumita de el, may he rest in peace! Asa ca mi-am luat un alt robot nou, tot de la Braun, Mixer vertical Braun 570 Patisserie, pe care trebuie sa il laud, pentru ca imi permite sa fac mult mai multe cu el, si ocupa la fel de putin spatiu in bucatarie. De exemplu, am facut un blat de pizza super-rapid, pentru ca are aceasta functie: framanta aluatul pentru mine. Pizza a iesit delicioasa:
 
 
Ingrediente pentru aluat (4 blaturi, adica 2 pizza la tava mare de cuptor): 1 plic de drojdie uscata, 750 ml de lapte cald, 750 g de faina alba, 1 ou, 3 linguri de ulei de masline, 1 lingurita sare, 1/2 de lingurita de zahar, pesmet
 
Ingrediente pentru pizza: orice carne va place (sunca, salam, pui, etc.) - eu am folosit sunca de pui si carnati de curcan pentru noi si piept de gaina de tara fiert in prealabil, pentru fetita mea; porumb, ceapa sau praz, rosii, mozzarella, cascaval, ardei, ciuperci ... combinatiile preferate de fiecare. Eu am mai folosit si praf de usturoi.
 
 
Am pus in robot 500 g de faina, 2 linguri de ulei de masline si restul de ingrediente si am amestecat pana ce a devenit o coca moale. Apoi am adaugat faina, pana ce coca a inceput sa se dezlipeasca de pe margini. Am lasat coca sa creasca o ora.

Incinge cuptorul. Taie ingredientele pentru pizza. Da pe razatoare cascavalul si mozzarella si amesteca-le. Unge tava cu ulei, presara putin pesmet, ca sa nu se lipeasca aluatul. Taie in jumatate aluatul de pizza. Apoi inca o data in jumatate. Intinde prima foaie. Presara pe ea putin praf de usturoi, apoi mozzarella si cascaval, apoi restul de ingrediente, si inca un strat la sfarsit de mozzarella si cascaval. Baga la cuptor pentru 20 de minute.
 
Pofta buna!