Ingrediente: carnea de la pieptul si pulpele unei gaini, 1 ou, 1 morcov, 1 bucata de telina, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 ceasca de orez, sare, patrunjel, 1 lamaie sau bors
Toaca marunt legumele.
Pune-le la fiert alaturi de orez. Eu pun si putina grasime de la gaina, ca sa fie supa mai gustoasa.
Toaca si carnea, amestec-o cu un ou, cu patrunjel tocat si cu putina sare, dupa gust.
Apoi modeleaza perisoarele. Eu le fac super-mici, pentru ca o incanta pe cea mica. Ca sa le modelezi mai usor umezeste mainile inainte. Cand legumele sunt pe jumatate fierte, adauga si perisoarele in ciorba. Fa o perisoara mai mare, si dupa 20 de minute verific-o. Daca aceea este fiarta, atunci si cele mai mici sunt.
Daca acresti ciorba cu bors, fierbe-l inainte si apoi adauga-l in ciorba. Daca folosesti lamaie, stoarce-o si adauga zeama in ciorba. Lasa sa dea din nou in fiert. Apoi inchide focul.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu