duminică, 25 noiembrie 2012

Fasole scazuta traditionala

Uneori imi este si mie dor de retetele traditionale romanesti, care intotdeauna vor avea un gust mai bun decat orice alt preparat international. Asa ca ieri sotul meu a facut provizii de la Targul Traditional din Agronomie - de acolo ne cumparam in fiecare week-end mezelurile. Am gasit un piept de curcan excelent pentru fetita noastra. A cumparat cativa carnati de porc si vita si costita afumata. Aveam deja sunca afumata de la tara. Asa ca toate aceste indicii m-au dus catre o fasole scazuta delicioasa.
 
INGREDIENTE: 1 kg de fasole uscata, 3 cepe, 1 morcov, 3 linguri de bulion, afumatura (carnati, coaste, sunca), 3 linguri ulei, patrunjel, marar, sare, piper, boia dulce, curry, praf de usturoi
 
Pune fasolea la inmuiat cu o zi inainte de a o prepara. Se fierbe mult mai repede si mai bine. Pune-o apoi la fiert, cu 1 lingura de ulei si putina sare. Dupa 30 de minute adauga si afumatura.
 
Intre timp toaca marunt cele 3 cepe si morcovul.
 
Cand fasolea este aproape fiarta, pune la calit, in 2 linguri de ulei ceapa si morcovul. Adauga boiaua, usturoiul praf, curry, bulionul si amesteca bine, pentru 5 minute.
Adauga peste fasole si mai lasa la fiert inca 15 minute. Adauga patrunjelul si mararul tocate marunt.
 
Pofta buna!