INGREDIENTE: 1 kg de fasole uscata, 3 cepe, 1 morcov, 3 linguri de bulion, afumatura (carnati, coaste, sunca), 3 linguri ulei, patrunjel, marar, sare, piper, boia dulce, curry, praf de usturoi
Pune fasolea la inmuiat cu o zi inainte de a o prepara. Se fierbe mult mai repede si mai bine. Pune-o apoi la fiert, cu 1 lingura de ulei si putina sare. Dupa 30 de minute adauga si afumatura.
Intre timp toaca marunt cele 3 cepe si morcovul.
Cand fasolea este aproape fiarta, pune la calit, in 2 linguri de ulei ceapa si morcovul. Adauga boiaua, usturoiul praf, curry, bulionul si amesteca bine, pentru 5 minute.
Adauga peste fasole si mai lasa la fiert inca 15 minute. Adauga patrunjelul si mararul tocate marunt.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu