duminică, 25 noiembrie 2012

Painici cu masline si ceapa

Nimic nu se compara cu painea facuta in casa ... poate doar cea perpelita in cuptorul bunicii, atat. Si cum poporul roman este mancator de paine - aflat in primele locuri din Europa - este si normal ca si la noi in casa painea sa aiba statut de regina. Eu una o mananc foarte rar, insa restul familiei, atat sotul meu cat si fetita o adora. Asa ca, am sa demonstrez ca nu ai nevoie neaparat de o masina de paine ca sa faci paine acasa rapid.
 
INGREDIENTE (pentru 10 painici): 300 ml de lapte caldut, 1 ou, 3 linguri de ulei de masline, 2 lingurite de sare, 800 g de faina, 3 lingurite de drojdie uscata, 100 g de masline, 1 ceapa mica
 
Toaca marunt ceapa si maslinele.
Si aici intervine super robotul meu, ca de altfel, orice robot care are si cutit din plastic, pentru aluat si maioneza. Pune in robot laptele, oul, uleiul de masline si amesteca bine. Apoi adauga faina cate putin, pana ce aluatul se desprinde de pe margini. Scoate-l din robot si lasa-l la cald sa dospeasca cel putin o ora.
 
Pune pe o tava hartie de copt, unge-o cu ulei de masline. Modeleaza painici, mai mici sau mai mari, dupa cum doresti, si aseaza-le pe tava. Cresteaza-le in cruce cu un cutit si lasa-le la cuptorul incins in prealabil pentru 30-40 de minute la 200 de grade Celsius.
 
 
POFTA BUNA!