duminică, 28 octombrie 2012

Chipsuri din cartofi dulci

Cartofii dulci sunt foarte gustosi, cu un urias aport nutritional, insa, asa cum le spune si numele, sunt dulci, iar piureul poate avea un gust destul de puternic. Asa ca am incercat sa introduc in meniul fetitei mele cartoful dulce sub o alta forma: chipsuri perpelite in cuptor. Rezultatul a fost delicios si pentru restul familiei. Pe mine una m-au cucerit.

INGREDIENTE: 2 cartofi dulci, sare, piper, praf de usturoi, boia dulce, ulei de masline

Taie cartofii dulci in felii cat mai subtiri. Incinge cuptorul.

Pune hartie de copt pe o tava mare. Unge cu putin ulei de masline. Aseaza feliile de cartofi pe tava. Unge-le cu ulei de masline. Condimenteaza-le cu sare, piper, praf de usturoi, boia dulce dupa gust. 


Pune-le in cuptor pentru 15 minute, la 220 de grade Celsius. Apoi inca 15 minute pe cealalta parte. Daca le vrei mai crocante, le poti lasa 20 de minute, pe fiecare parte. Scoate-le pe servetele groase, pentru a absorbi excesul de ulei.
 
 
Pofta buna!