luni, 12 noiembrie 2012

Rulada cu spanac

Mofturile unui copil te fac sa fii foarte inventiva in bucatarie. Asa ca, pentru a reusi sa o fac sa pape pe fetita mea minunatul spanac, dar si pentru a prepara o reteta care sa ne placa si noua, adultilor, am purces in a inventa o rulada, care a iesit super-colorata si interesanta si pe care a papat-o toata lumea.
 
INGREDIENTE:
Pentru blat: 3 oua, 8 linguri faina, 1/2 lingurita de praf de copt, 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 lingura de pasta de tomate, 1 lingura de lapte cald, 2 linguri de unt, sare, cascaval
Pentru compozitie: 200 g de spanac congelat, 200 g de crema de smantana, 2 carnati din carne de curcan
 
Pune in robot ingredientele pentru blat si amesteca bine pana ce compzitia devine cremoasa. Pune intr-o tava de cuptor hartie de copt, unge-o cu putin ulei, si intinde compozitia. Aseaza peste ea felii subtiri de cascaval, sau razuieste cascavalul. Pune la cuptorul incins in prealabil pentru 15  minute. Scoate-o si acoper-o pentru a se inmuia.
 
 
Intre timp fierbe spanacul. Amesteca-l in robot cu crema de branza, pana ce pasta devine compacta.
Desfa foaia de rulada si pune pe toata suprafata ei amestecul de spanac. La marginea ei aseaza carnatii de curcan si incepe sa o infasori in jurul lor. Leaga rulada si las-o la rece cateva ore.
 
 
 
 
POFTA BUNA!