joi, 1 martie 2012

Briose Martisor

Pentru ca o am pe mama mea in vizita si este primul Martisor al fetitei mele, am decis sa sarbatorim cu mare fast acest 1 Martie. Asa ca am modelat martisoare dulci: briose pufoase, umplute cu budinca de caspuni si cu o glazura delicioasa din crema de branza. rezultatul a fost tare colorat si primavaratic. Prin urmare, va daruiesc tuturor un strop de primavara dulce:


INGREDIENTE:
Pentru briose: 3 cesti faina, 1 lingura praf de copt, 2 cesti de zahar, 1 pachet de unt nesarat la temperatura camerei, 1 pahar de lapte cald, esenta de vanilie, 2 oua,
Pentru umplutura: 1 pahar de lapte, 1 plic de budinca de vanilie
Pentru glazura: 1 pachet de unt, 1 cana de zahar pudra, 1 cutie de crema de branza, 1/3 de sfecla rosie, 1 ciocolata alba, fulgi pentru decorat

Pregateste mai intai funditele din ciocolata alba. Topeste ciocolata in bain marin si deseneaza pe o folie de aluminiu decoratiile dorite. Presara fulgi dulci colorati sau din ciocolata. Baga funditele la congelator.





Amesteca intr-un castron faina cu praful de copt si zaharul. Pune in robot si amesteca bine cu untul, adauga apoi treptat laptele, esenta de vanilie si ouale. Amesteca bine.


Pune amestecul in formele de briose si baga la cuptorul incins in prealabil pentru 15 minute.


Intre timp pregateste glazura. Pune in robot jumatate de pachet de unt, jumatate din zaharul pudra si din crema de branza si sfecla rosie. Astfel, faci glazura roz. Amesteca si restul de unt, zahar pudra si crema de branza si ai glazura alba.



Prepara budinca si umple briosele cu budinca.


Lasa-le sa se raceasca si adauga glazura. Baga briosele la frigider timp de cel putin o ora.