luni, 12 martie 2012

Salata de ton cu cartofi si pesto din rucola

Sunt innebunita dupa rucola, este una dintre verdeturile pe care le-as savura la orice ora din zi si din noapte. Insa ... cum omul este predispus sa se plictiseasca repede, si eu m-am cam saturat de salatele clasice. Asa ca mi-am spus: de ce sa nu folosesc savoarea rucolei intr-un pesto? Si de ce sa nu folosesc pesto in loc de maioneza la salata de ton? Asa ca a rezultat o salata satioasa, plina de nutrimente si fara atat de multe calorii.
INGREDIENTE: 4-5 cartofi mari, 2 conserve de ton in ulei, 4-5 oua, 1 ceapa, 1 conserva de porumb dulce, rucola, castraveti murati, 1 legatura de patrunjel, 4-5 nuci

Pune ouale si cartofii la fiert. Taie in cuburi mici catravetii murati, albusurile de ou, ceapa, cartofii. Pune uleiul de la ton intr-o ceasca. Marunteste tonul si adauga-l peste salata.



Pune in robot patrunjelul, galbenusurile fierte, rucola, miezul de la nuci si uleiul de la ton si amesteca pana ce totul devine o pasta.




Pune pasta peste restul de ingrediente si amesteca bine.





Pofta buna!