vineri, 16 martie 2012

Piure de legume cu spanac si ficatel (de la 8 luni)

Ingrediente (pentru trei portii): 1 morcov mare, 1 pastarnac mare, 1 cartof, 1 bucata micuta de telina, 1 dovlecel, 100 g de spanac, 2 ficatei de pasare

Curata legumele. Pune intr-o tava sau un vas de yena morcovul, pastarnacul, cartoful, telina, dovlecelul - toate taiate bucati mici. Pune apa cat sa le acopere si baga la cuptor timp de o ora si jumatate.

Intre timp fierbe spanacul si ficateii separat. Ficateii trebuie fierti aproximativ o ora, pana ce se farama usor cu furculita, insa nu prea mult pentru ca devin foarte inecaciosi.

Nu folosim niciodata apa in care au fiert ficateii sau carnea in alimentatia bebelusului!

Cand s-au fiert amandoua pune in blender ficateii si spanacul si amesteca bine. Amestecand astfel, eviti ca ficatul sa devina prea aspru si creezi si portii consistente de fier.

Scoate de la cuptor legumele si pune-le in blender, paseaza-le bine.

Pune intr-un castron pentru bebe 3 linguri din piureul de legume si o lingura din ficateii amestecati cu spanac. Proportia de 1 la 3 trebuie respectata si daca cresti cantitatea. De ce? Pentru ca piureul va fi mai usor acceptat de bebe, ascunzand gustul usor amarui al ficatelului.

Pune in borcane diferite spanacul cu ficateii si piureul de legume. Pot sta la frigider 48 de ore in conditii excelente, la o temperatura de maxim 5 grade Celsius. Deci poti servi bebelusului inca 2 zile din acest piure.