miercuri, 26 septembrie 2012

Mancarica de brocoli si cartofi la cuptor

Esti adult si tot strambi usor din nas cand ti se aseaza pe farfurie legume verzi, precum brocoli sau spanac. Asa ca nu ma mira ca si fiica mea nu accepta mereu sa le mananca. Prin urmare, le camuflez in mancarica, sa nu se loveasca de gustul pregnant al legumei, mai ales in cazul brocoli. Asa ca l-am amestecat cu deliciosii cartofi, l-am gratinat putin la cuptor si a papat tot!
 
Ingrediente: 7-8 buchetele de brocoli, 4-5 cartofi medii, 1 bucata mica de telina, 100 g de unt, 100 g de cascaval, nucsoara, sare (optional), 1 cana de apa
 
Curata cartofii si taie-i cubulete mici. Pune la cuptor cu 1 cana de apa intr-un vas termorezistent sau o tava mai adanca brocoli, catofii si telina si lasa la 250 de grade Celsius timp de 45 de minute.
 
 
Scoate tava si scurge apa, apoi paseaza cu furculita cartofii si brocoli, adauga untul bucatele mici, amesteca bine. Razuieste sau pune felii de cascaval deasupra si mai baga tava la cuptor inca 10 minute. 
 
POFTA BUNA!