Eu ii dau fetitei mele cartof dulce de 2-3 ori pe luna, combinat cu dovlecel, conopida sau cartof normal. Reteta pe care v-o ofer acum este cu dovlecel, insa pasii se mentin si pentru alta combinatie. De retinut: cartoful dulce iese mai gustos la cuptor decat fiert!
INGREDIENTE: 2 cartofi dulci, 1 dovlecel mare, 1 varf de cutit de sare, 50 g de unt, patrunjel, 1 pahar cu apa
Unge un vas termorezistent cu unt si pune in el cartofii dulci si dovlecelul, curatati si taiati cubulete. Adauga sarea si inca o bucata micuta de unt. Adauga apa. Pune vasul la cuptorul incins in prealabil si lasa-l acolo timp de 45 de minute. Scoate vasul, scurge apa ramasa, adauga untul ramas si paseaza legumele.
Adauga patrunjelul tocat foarte marunt si eventual carnita preferata a copilului tau, fiarta separat.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu