marți, 4 septembrie 2012

Piure de cartof dulce cu dovlecel

Cartoful dulce este foarte bogat in nutrimente, avand un continut mare de betacaroten, fibre, vitamina C si vitamina B. De fapt, in urma unei analize atente, cercetatorii au facut o clasificare a legumelor in functie de continutul de nutrimente, iar cartoful dulce a primit 184 de puncte, cu 100 de puncte mai mult decat un cartof normal. Nu combina cartoful dulce cu morcovul, amandoua legumele sunt foarte bogate in betacaroten si ai putea avea surpriza ca pielea copilului tau sa devina portocalie.

Eu ii dau fetitei mele cartof dulce de 2-3 ori pe luna, combinat cu dovlecel, conopida sau cartof normal. Reteta pe care v-o ofer acum este cu dovlecel, insa pasii se mentin si pentru alta combinatie. De retinut: cartoful dulce iese mai gustos la cuptor decat fiert!

INGREDIENTE: 2 cartofi dulci, 1 dovlecel mare, 1 varf de cutit de sare, 50 g de unt, patrunjel, 1 pahar cu apa


Unge un vas termorezistent cu unt si pune in el cartofii dulci si dovlecelul, curatati si taiati cubulete. Adauga sarea si inca o bucata  micuta de unt. Adauga apa. Pune vasul la cuptorul incins in prealabil si lasa-l acolo timp de 45 de minute. Scoate vasul, scurge apa ramasa, adauga untul ramas si paseaza legumele.

Adauga patrunjelul tocat foarte marunt si eventual carnita preferata a copilului tau, fiarta separat.
 
POFTA BUNA!