marți, 11 septembrie 2012

Mancare de praz cu orez salbatic si carnaciori

Cotrobaind prin folderele mele cu retete mai vechi pe care nu am apucat sa le postez inca, am descoperit o reteta de carte care uitasem complet, si pe care nu o voi mai prepara vreodata sub aceasta forma pentru ca implica prajitul clasic romanesc. Insa, am refacut-o intr-o forma mai sanatoasa si a iesit la fel de gustoasa.
 
INGREDIENTE: 2 carnati de vita (sau de porc, dupa preferinte), 2 buc de praz mari, 1 cana de orez salbatic, 1 ceasca de bulion, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras verde, ulei de masline, sare, piper, boia dulce
 
Intr-o tigaie pune la incins 1 lingura de ulei de masline si 1 cescuta mica de apa. Apoi pune la calit prazul taiat feliute mici si ardeii tocati cubulete. Cand s-au inmuiat adauga si orezul. Separat amesteca intr-un castron bulionul si condimentele, cu 1 cana de apa. Adauga amestecul peste praz si orez.
Cand a dat in fiert pune compozitia intr-un vas termorezistent, adauga carnatii taiati felii. Pune vasul la cuptorul incins in prealabil 45 de minute la 230 de grade Celsius.
 



Este o mancarica delicioasa atat calda cat si rece.
 
POFTA BUNA!