INGREDIENTE:
Ingrediente: 1 kg
de branza dulce varsata, 1 kg de smantana grasa, 1 pachet de unt, 1
pachet mare de biscuiti simpli, 1 cana si jumatate de zahar, 4 oua, esenta de rom,
4 bucati de ciocolata de menaj, 1 sticluta de sirop de caramel, 1/2 de lamaie, bomboane pentru decor
Sfarama biscuitii
cat mai marunt. Pune intr-o tigaie jumatate de pachet de unt la topit. Adauga
apoi biscuitii si amesteca bine pana ce se omogenizeaza. Tapeteaza o tava cu unt
si pune biscuitii la cuptorul incins pentru 5 minute. Scoate tava si lasa la
racit.
Pune intr-un
castron mare branza, adauga 1 cana de zahar si amesteca bine cu un
mixer sau un robot pentru pasare, pana ce totul devine o pasta fina. In alt
castron amesteca 800 g de smantana cu 3 galbenusuri si 1 ou intreg. Adauga apoi amestecul peste branza pasata si continua sa amesteci la
viteza cat mai redusa pana ce totul devine o pasta omogena si fina.
Separat, pune
restul de smantana intr-un alt catron si amesteca cu zeama de la o jumatate de
lamaie si restul de jumatate de cana de zahar.
Pune la bain-marie ciocolata, pana ce se topeste, amestecand usor cu o lingura de lemn. Adauga apoi 4 linguri de caramel si esenta de rom. Din compozitia de branza separa 1/4 intr-un alt castron si adauga peste ea amestecul de ciocolata si caramel. Amesteca bine.
Pune peste blatul de biscuiti jumatate din amestecul de branza si apoi amestecul cu caramel, turnand usor, fara sa amesteci, pe toata suprafata. Apoi pune si restul de amestec de branza.
Pune prajitura la cuptorul incins in prealabil, 20 de minute la 230 de grade Celsius. Cand s-a racit
adauga peste ea amestecul de smantana si lamaie. Lasa-o peste noapte la frigider. Decoreaza-o.
Serveste-o cu sirop de caramel.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu