marți, 2 octombrie 2012

Cheesecake cu caramel

Ador branza, asa ca iubesc la nebunie si orice preparat pe baza de branza, fie el dulce sau sarat. Am devenit deja experimentata in prepararea cheesecake-ului, asa ca am decis sa incerc o noua reteta, sa o modific putin pe cea clasica. Pentru ca (si sigur voi suprinde) nu ma omor dupa ciocolata, am ales sa introduc in reteta si putin caramel. Initital am avut emotii ca nu va iesi, insa rezultatul a fost neasteptat de delicios.
 
INGREDIENTE:
Ingrediente: 1 kg de branza dulce varsata, 1 kg de smantana grasa, 1 pachet de unt, 1 pachet mare de biscuiti simpli, 1 cana si jumatate de zahar, 4 oua, esenta de rom, 4 bucati de ciocolata de menaj, 1 sticluta de sirop de caramel, 1/2 de lamaie, bomboane pentru decor
Sfarama biscuitii cat mai marunt. Pune intr-o tigaie jumatate de pachet de unt la topit. Adauga apoi biscuitii si amesteca bine pana ce se omogenizeaza. Tapeteaza o tava cu unt si pune biscuitii la cuptorul incins pentru 5 minute. Scoate tava si lasa la racit.


Pune intr-un castron mare branza, adauga 1 cana de zahar si amesteca bine cu un mixer sau un robot pentru pasare, pana ce totul devine o pasta fina. In alt castron amesteca 800 g de smantana cu 3 galbenusuri si 1 ou intreg. Adauga apoi amestecul peste branza pasata si continua sa amesteci la viteza cat mai redusa pana ce totul devine o pasta omogena si fina.
Separat, pune restul de smantana intr-un alt catron si amesteca cu zeama de la o jumatate de lamaie si restul de jumatate de cana de zahar.

 
Pune la bain-marie ciocolata, pana ce se topeste, amestecand usor cu o lingura de lemn. Adauga apoi 4 linguri de caramel si esenta de rom. Din compozitia de branza separa 1/4 intr-un alt castron si adauga peste ea amestecul de ciocolata si caramel. Amesteca bine.

Pune peste blatul de biscuiti jumatate din amestecul de branza si apoi amestecul cu caramel, turnand usor, fara sa amesteci, pe toata suprafata. Apoi pune si restul de amestec de branza.
Pune prajitura la cuptorul incins in prealabil, 20 de minute la 230 de grade Celsius. Cand s-a racit
adauga peste ea amestecul de smantana si lamaie. Lasa-o peste noapte la frigider. Decoreaza-o.
Serveste-o cu sirop de caramel.
 
 
Pofta buna!