marți, 3 ianuarie 2012

Cheesecake cu glazura din mure

Prima oara cand am savurat o felie de cheesecake se intampla acum 6 ani la un restaurant care "propovaduia" mancarea traditionala americana ... si nu, nu era McDonald's, se numea New York. Atunci m-am indragostit iremediabil de aceasta prajitura, mai ales ca eu sunt un fan inrait al branzeturilor. Tot in acea zi am decis ca trebuie sa invat sa fac si eu. Si am invatat, am facut prajitura aceasta de foarte multe ori, totusi inca nu m-am saturat de ea. Am repetat reteta si de Revelion, insa de data aceasta am inventat o glazura delicioasa din mure.

INGREDIENTE:
Pentru blat: 1 pachet de biscuiti digestivi, 1 pachet de unt, 2 linguri pesmet, 1 lingura de zahar
Pentru umplutura: 1 kg de branza dulce, 700 g de smantana, 2 cani de zahar, 1 fiola de esenta de vanilie, 4 oua, 3 linguri de faina
Pentru glazura: 1 castron de mure sau de dulceata de mure, 200 g de smantana, 3 linguri de zahar pudra

Blatul:
Tapeteaza o tava rotunda cu unt, apoi presara pesmet. Intr-o cratita topeste 3/4 de pachet de unt, apoi adauga biscuitii digestivi, pisati marunt in robot. Adauga lingura de zahar si amesteca bine. Cand amestecul devine compact adauga-l in tava si intinde-l bine in totata tava. Baga la cuptor timp de 10 minute. Pesmetul nu va permite blatului de biscuiti sa se lipeasca.

Umplutura:
Intr-un castron mare pune branza dulce si amestec-o bine, pana ce devine fina. Adauga zaharul si faina treptat, continua sa amesteci cu mixerul, la viteza mica, pana ce zaharul se topeste.

Intr-un alt castron sparge 3 oua si mai adauga si galbenusul de la cel de-al patrulea ou. Bate ouale bine, timp de 3 minute. Adauga peste ele smantana, esenta de vanilie si amesteca bine. Cand compozitia a devenit compacta adauga-o peste branza, si continua sa amesteci incet si delicat.
Cand compozitia este foarte fina, adaug-o in tava, peste blatul de biscuiti. Baga tava la cuptor timp de 20 de minute la 180 de grade. Lasa prajitura in cuptor 2-3 ore dupa ce ai oprit cuptorul. Daca vrei ca prajitura sa fie cremoasa, lasa usa la cuptor deschisa, daca o vrei mai crocanta, tine cuptorul inchis.

Glazura:
In robot pune murele sau dulceata de mure si amesteca bine pana ce devine o pasta. Adauga smantana si zaharul pudra si continua sa amesteci. Acopera prajitura si lasa totul la rece. Glazura se va intari.


Ideal este ca prajitura sa stea la rece cel putin 6 ore.

POFTA BUNA!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu