INGREDIENTE:
Pentru blat: 1 pachet de biscuiti digestivi, 1 pachet de unt, 2 linguri pesmet, 1 lingura de zahar
Pentru umplutura: 1 kg de branza dulce, 700 g de smantana, 2 cani de zahar, 1 fiola de esenta de vanilie, 4 oua, 3 linguri de faina
Pentru glazura: 1 castron de mure sau de dulceata de mure, 200 g de smantana, 3 linguri de zahar pudra
Blatul:
Tapeteaza o tava rotunda cu unt, apoi presara pesmet. Intr-o cratita topeste 3/4 de pachet de unt, apoi adauga biscuitii digestivi, pisati marunt in robot. Adauga lingura de zahar si amesteca bine. Cand amestecul devine compact adauga-l in tava si intinde-l bine in totata tava. Baga la cuptor timp de 10 minute. Pesmetul nu va permite blatului de biscuiti sa se lipeasca.
Umplutura:
Intr-un castron mare pune branza dulce si amestec-o bine, pana ce devine fina. Adauga zaharul si faina treptat, continua sa amesteci cu mixerul, la viteza mica, pana ce zaharul se topeste.
Intr-un alt castron sparge 3 oua si mai adauga si galbenusul de la cel de-al patrulea ou. Bate ouale bine, timp de 3 minute. Adauga peste ele smantana, esenta de vanilie si amesteca bine. Cand compozitia a devenit compacta adauga-o peste branza, si continua sa amesteci incet si delicat.
Cand compozitia este foarte fina, adaug-o in tava, peste blatul de biscuiti. Baga tava la cuptor timp de 20 de minute la 180 de grade. Lasa prajitura in cuptor 2-3 ore dupa ce ai oprit cuptorul. Daca vrei ca prajitura sa fie cremoasa, lasa usa la cuptor deschisa, daca o vrei mai crocanta, tine cuptorul inchis.
Glazura:
In robot pune murele sau dulceata de mure si amesteca bine pana ce devine o pasta. Adauga smantana si zaharul pudra si continua sa amesteci. Acopera prajitura si lasa totul la rece. Glazura se va intari.
Ideal este ca prajitura sa stea la rece cel putin 6 ore.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu