marți, 17 ianuarie 2012

Penne cu chiftelute marinate cu ciuperci

Am gasit reteta aceasta printre folderele mele, savurata deja de vreo cateva luni. Insa mi-am amintit ca a fost gustoasa si ca as vrea sa o prepar din nou. Intre timp va ofer voua reteta, care se concentreaza de fapt pe combinatia de carnita cu ciuperci din chiftelutele incinse bine in sos de tomate:

INGREDIENTE: 1/2 de kg de carne de porc sau pui, 10 ciuperci proaspete, 1/2 de punga de penne, usturoi, piper, sare, boia dulce, pesmet, bulion, rosii decojite, 1 ceapa, 2 oua

Toaca bine carnea si ciupercile, adauga peste ele 2 lingurite de pesmet, 2 oua, sare, piper, boia, usturoi pisat si amesteca bine compozitia. Dina mestec fa chiftelute micute pe care prajeste-le in ulei, pana ce devin maro inchis.



Scoate chiftelutele. Pune ceapa toata marunt la calit, apoi adauga doua linguri de bulion, 1 conserva mica de rosii decojite pasate bine, sare, piper, boia si lasa sosul sa fiarba timp de 10 minute. Pune in el chiftelutele si mai alasa sa fiarba 10 minute. Serveste cu paste.



POFTA BUNA!