marți, 31 ianuarie 2012

Salata de peste afumat cu oua

Imi place tare mult pestele afumat, iar in general il folosesc intr-o singura reteta, amestecat in salata de cruditati. Am incercat de data asta sa fac o salata mai consistenta, fara insa sa folosesc cartofi (incerc pe cat posibil sa ii evit) si fara sa folosesc maioneza.

INGREDIENTE: 6-7 oua, peste afumat (macrou, batog, pangasius), 1 ceapa, castraveti murati, ulei de masline

Mai simplu de atat nu se poate: tai marunt ceapa, castravetii murati, pestele afumat il cureti de oase si il faramitezi. Pui separat galbenusurile de albusuri si tai marunt albusurile. Amesteci totul.
Galbenusurile le pui in robot, cu 1 lingurita de sare, 2 linguri de ulei de masline si 1 lingura de mustar. Le amesteci bine si voila! - un fel de maioneza, cu mult mai putine calorii. Pui "maioneza" peste restul de ingrediente si amesteci bine.



POFTA BUNA!

2 comentarii:

  1. Acum sincer vorbind, te-ai gandit sa-ti deschizi un mic local? Nimic fancy ci sa mergi pe simplitate si gust. In Bucuresti cred ca ar avea succes. Sau poate sa mergi pe segmentul de livrari la domiciliu....
    Isaia.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca m-am gandit, mai ales pe partea de salate. Pana cum nu am gasit un loc unde sa ai o diversitate mare de salate, care sa fie si gustoase, nu plasticoasele de la Mac. Oricum, multumesc pentru cuvintele dragute. Poate la un moment dat ... voi deschide si localul :) Ar fi un vis implinit.

    RăspundețiȘtergere