sâmbătă, 24 decembrie 2011

Dulce de Revelion: Briose cu morcovi si glazura cu crema de branza dulce

Suntem invitati in aceasta seara la cumnata mea, sa vine Mosu' pentru cei mici. Asa ca, m-am gandit sa fac ceva dulce, si pentru cei mici, si pentru cei mari. Si solutia au fost briosele cu morcovi si glazura de branza dulce. Toate ingredientele sunt prietenoase cu stomacelul copiilor, nu exista urma de ciocolata, si gustul este nemaipomenit. Cel putin asa spune sotul meu, dupa ce a gustat una dintre briose, si mi-a spus ca trebuie sa fac multe, ca va fi bataie pe ele:

INGREDIENTE (pentru 12 briose mari): 1 1/2 cana de faina, 1 cana de zahar, 1 morcov dat pe razatoare, 2 oua, 1 lingura de scortisoara macinata, 1 cana de lapte batut, 1 lingurita de praf de copt, 1.2 de lingurita de bicarbonat de sodiu, 1 esenta vanilie, 1/2 de pachet de unt, 1/2 de lingurita de sare

Pentru glazura: 1 cana de zahar praf, 200 g de crema de branza, 1 plic zahar vanilinat, 1/2 de pachet de unt, elemente decorative


 Separat amesteca faina, cu sarea, praful de copt si bicarbonatul.
Intr-un castron adanc bate untul cu zaharul bine, pana ce zaharul s-a topit si amestecul este foarte fin.Adauga ouale si amesteca iarasi bine. Pune 1 cana de faina, amesteca iar. Adauga jumatate din laptele batut si amesteca. apoi incorporeaza alternativ laptele batut si faina ramasa, amestecand mereu cu un tel sau cu robotul de bucatarie.

Adauga esenta de vanilie, scortisoara si morcovul. Amesteca bine.


Unge formele de briose cu mult unt, tapeteaza-le cu forme de hartie sau hartie de copt. Eu nu am avut, si, din pacate, s-au cam lipit. Pune amestecul in forme. Preincalzeste cuptorul timp de 10 minute. Pune briosele la cuptor timp de 15 minute, la 200 de grade. Scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

Intre timp pregateste glazura. Pune crema de branza intr-un castron, amesteca in ea cu un tel sau cu robotul pana ce devine foarte fina. Adauga treptat untul. Adauga apoi zaharul praf si amesteca bine.

Cand briosele s-au racit, decoreaza-le. Eu folosesc o punga alimentara mica, in care pun glazura si o tai la un colt, cat de mare imi doresc (truc invatat de la mama mea). Am ornat briosele cu glazura si apoi am pus margarete si margelute sidefate.


Sunt sigura ca le veti savura cu o placere grozava de Craciun sau de Revelion! Pofta buna!