joi, 5 ianuarie 2012

Friptura de vita cu legume la cuptor

Carnea de vita este foarte dificil de gatit, gustul ei, desi minunat, poate fi distrus de textura, daca nu stii cum sa o gatesti. In general, folosesc carnea de vita la gulas, la ciorbe, si mai putin la fripturi, daca nu este muschiulet foarte proaspat. De data aceasta am incercat totusi o friptura, in speranta ca ma va salva noul meu cuptor electric. A iesit gustoasa si zemoasa, si sunt sigura ca ar fi iesit si mai buna daca foloseam muschi proaspat.

INGREDIENTE: 1kg de carne de vita, 1 kg de cartofi, 2 morcovi, 2 cepe, 1 rosie, 2 ardei, bulion, sare, piper, 1/2 de pahar de vin alb, zahar, ulei

Taia carnea cuburi. Prajeste carnea pe toate partile in 1 lingura de ulei. Cand si-a schimbat culoarea aseaza-o in tava.

In robot pune ardeii curatati, rosia, 2 linguri de bulion, vinul, 1 lingurita de sare, 1/2 de lingurita de piper, 1/2 de lingurita de zahar, 2 linguri de ulei si amesteca bine, pana ce devine o pasta compacta.

In tava, pune pe langa carnea de vita cartofii taiati cuburi, morcovii taiati rondele si ceapa taiata solzi. Adauga peste ele sosul. Baga la cuptor timp de 1 ora jumatate.

Se serveste calda.