joi, 15 decembrie 2011

Pulpe de pui in crusta crocanta de cereale

Puiul, in special pulpele, este foarte versatil in ceea ce priveste modalitatile de preparare. Si este intotdeauna gustos. Asa s-a intamplat si cand am incercat sa fac o reteta americana, gen renumita pulpa de la un "pui prajit Kentucky", insa mult mai sanatoasa. Nu sunt deloc fan al fast-food-urilor, dimpotriva, insa recunosc ca au o calitate, singura de-altfel: gustul. Asa ca am incercat sa-l reproduc, nu mi-a iesit exact, gustul a fost mai mult romanesc, decat american, insa tot ne-am lins pe degete:

INGREDIENTE: 8 pulpe de pui, 3 oua, fulgi de cereale, sare, piper, boia, usturoi, foi de dafin, pesmet
Pentru sos: 1 iaurt mic, 3 catei de usturoi, 2 linguri de mustar dulce, oregano, sare, ulei de masline

Pune pulpele la fiert. Pune apa cat sa le acopere si adauga boabe de piper, 4-5 catei de usturoi, 1 lingura de boia dulce. Fierbe pulpele bine.

Intr-un castron pune 5 linguri de fulgi de cereale, 1 lingura de sare, 1/2 de lingurita de piper, 1/2 de lingurita de boia, 1 lingurita de praf de usturoi.

Bate bine ouale.

Procedeaza ca la snitele: ia cate o pulpa de pui, pune-o mai intai in ouale batute, apoi trece-o prin amestecul cu cereale si pune-o la prajit 2 minute pe o parte, doua pe o parte, in uleiul incins.

Pregateste sosul: piseaza usturoiul, pune peste el 1 lingura de ulei de masline si amesteca pana ce devine o pasta, adauga si cele 2 lingur de mustar, amestecand continuu, apoi adauga iartul si 1 lingura de oregano uscat.

Am servit pulpele alaturi de un piure pufos, acoperite din abundenta de deliciosul sos.

POFTA BUNA!