marți, 13 decembrie 2011

Reteta de post: legume condimentate

Ieri in sfarsit a venit cuptorul, nu singurel, ci dus in carca de doi oameni, care mi l-au lasat in mijlocul bucatariei. Ramane sa astept cateva zile pana ce il voi putea utiliza - sunt tare curioasa cum ma voi intelege cu un cuptor electric. Insa pana atunci, am sa va impartasesc inca o reteta preparata pe aragaz, o reteta simpla, de post, usoara si sanatoasa si gustoasa: legume condimentate:

INGREDIENTE: 1 kg de cartofi, 3 morcovi, 2 ardei grasi, 1/2 de kg de rosii cherry, telina, 2 cepe, boia de ardei dulce, piper alb, curry, foi de dafin, piper boabe, 1 cub de concentrat de supa de legume


Taie toate legumele in cuburi medii. Pune intr-o oala mare 1 ceasca mare de apa si lasa-o sa dea in fiert. Cand fierbe pune ceapa taiata cuburi mai mici la calit in apa, apoi, cand ceapa s-a inmuiat adauga pe rand ardeii, morcovul, telina. Adauga condimentele - cate jumatate de lingurita din fiecare. Lasa-le si pe acestea sa se fiarba bine, adaugand apa cat sa le acopere. Cand acestea sunt aproape fierte adauga rosiile cherry si cartofii. Lasa-le sa se fiarba. Scoate legumele si lasa-le sa se scurga. Serveste-le alaturi de un sos de rosii cu usturoi.








POFTA BUNA!