INGREDIENTE: 2 cesti de faina, 2 oua, 100 g de unt, 1 1/2 ceasca de zahar, 1 1/2 de lapte, bicarbonat de sodiu, 50 g de ciocolata pentru prajituri, sare
Lasa untul la temperatura camerei cu o ora inainte. Pune-l intr-un castron, adauga zaharul si amesteca bine cu robotul pana ce amestecul devine foarte fin. Adauga un ou si amesteca bine din nou.
Separat, amesteca faina cu 1/2 de lingurita de bicarbonat de sodiu si cu 1/2 de lingurita de sare.
Pune laptele peste amestec si incorporeaza usor cel de-al doilea ou, apoi amestecul de faina, cate o lingura.
Amesteca bine. Unge formele de briose cu unt si umple-le pe jumatate. Da pe razatoare ciocolata, apoi adauga fulgii de ciocolata peste amestecul din forme. Umple formele. Adauga alti fulgi de ciocolata.
Preincalzeste cuptorul timp de 10 minute. Lasa briosele la cuptor, la o temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute. Pentru a testa daca sunt facut, introdu o scobitoare in briosa, daca scobitoare iese curata, sunt gata!
Eu le-am savurat cu dulceata de capsuni si un pahar de lapte la micul dejun.
Sunt un desert minunat si la masa de Craciun, mai ales pentru copii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu