miercuri, 14 decembrie 2011

Rulouri de omleta cu prosciutto

Duminica dimineata am decis sa revin la obiceiul meu de a prepara un mic dejun deosebit, mai precis sa reinventez clasica omleta. De data asta am gasit prin frigider prosciutto si cascaval si ideea a aparut foarte usor: rulouri ... Ce a iesit? O bunatate care mai arata si foarte bine, si poate fi si un aperitiv de Craciun foarte interesant.

INGREDIENTE (pentru 2 persoane): 8 felii de prosciutto, 4 felii de cascaval, 3 oua, cateva ciuperci, 150g de unt


Bate bine ouale. Taie ciupercile marunt. Pune-le la calit in tigaie, in untul incins. Scoate ciupercile intr-un castron. Pune jumatate din ele in tigaie, adauga peste ele jumatate din cantitatea de oua batute. Omleta trebuie sa fie cat mai subtire. Procedeaza la fel si cu cealalta jumatate.

Taie omletele in fasii subtiri, cat mai apropiate ca dimensiune de fasiile de prosciutto. Pune fasia de prosciutto, apoi cea de omleta, apoi cea de cascaval si infasoara usor. Leaga nu foarte strans cu o ata subtire. Pune o lingura de unt la incins in tigaie, si prajeste rulourile pe toate partile, 2-3 minute.

Serveste alaturi de o salata rucola cu rosii cherry.

POFTA BUNA!