joi, 24 martie 2011

Salata cu nuci si tamarillo

Am inceput sa incerc cat mai multe fructe si legume exotice. Majoritatea nu ma incanta, insa uneori descopar cate o comoara. M-a innebunit gustul de kaki, un fruct ce imbina perfect gustul perei cu cel al piersicii si cu un picut de banana, dulce si aromat. Fructul stea sau carambola este perfect numai pentru cocktailuri, dulce-acrisor nu are un gust care sa incante papilele gustative.

Azi am incercat pentru prima oara tamarillo, este un fruct, insa la fel ca rosia, gustul lui acrisor duce mai mult spre o leguma. Asa ca am decis sa il asezonez unei salate si am inventat una cat se poate de savuroasa.

INGREDIENTE:
1 tamarilo, 5-6 nuci, 3-4 felii de sunca de curcan, 1 ardei gras, 1 jumatate de salata iceberg, 4-5 rosii medii


Pentru sos: iaurt (eu prefer sana de la Zuzu, este mai gros), 100 g de branza, oregano macinat, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de otet de mere, sare


PASI DE URMAT:

1. Taie salata fasii si rosiile cuburi mici.

2. Adauga ardeiul taiat fasii subtiri.

3.Taie tamarillo in doua, curata-l de coaja si adauga-l in salata taiata cuburi.


4. Pune doua picaturi de ulei de masline intr-o tigaie si pune la prajit sunca taiata fasii si miezul de nuci.

5. Adauga-le peste salata.

6. Pune in robotul de bucatarie bucata de branza, iaurtul, 1 lingurita de oregano, ulei si otet, sare si amesteca bine pana ce se formeaza un sos compact.

7. Serveste salata cu sosul pe deasupra.


POFTA BUNA!

Truc: Intr-o salata este bine sa tai ingredientele la aceeasi dimensiune. Daca vrei ca un gustul unui ingredient sa iasa mai mult in evidenta il tai mai mare.