marți, 22 martie 2011

Ficatei la cuptor cu ciuperci

Azi am deschis congelatorul si am dat de 1 kilogram de ficatei congelati. Cand i-am cumparat eram cu gandul la clasica tigaie cu ficatei caliti si ceapa muuulta ... si vin alb.
M-am razgandit, asta pentru ca aveam in frigider si niste sunca traditionala afumata de la socrul meu, la care pofteam de mult, dar nu o pot savura cruda pentru ca sunt insarcinata.

Asa ca a rezultat o mancarica de ficatei delicioasa, la cuptor. Iata de ce ai nevoie:

INGREDIENTE: 1 kg de ficatei de pui, 1 sfert de pachet de unt, 1 buc. de sunca taraneasca afumata, 1 jumatate capatana de usturoi, 1 ardei gras rosu, 1 rosie, ½ de pahar de rosii pasate, 2/3 de pahar de vin rosu, ½ de dovlecel, 10 ciuperci proaspete, frunze de dafin, boia de ardei dulce, sare, piper



PASII DE URMAT:
1. Se taie sunca in felii subtiri. Se pune alaturi de unt intr-o tigaie la topit.

2. Cand sunca devine transparenta se adauga si ficateii, spalati bine in prealabil, si se lasa la rumenit.

3. Intre timp se toaca ceapa marunt. Se taie ardeiul in felii lungi subtiri, dovlecelul in felii evantai, rosiile cuburi si ciupercile felii mari.


4. Cand ficateii sunt rumeniti bine, se scot din tigaie pe o farfurie si in zeama lor se pune la calit ceapa, apoi ardeii, dovlecelul, ciupercile si cubuletele de rosii. Se lasa legumele si ciupercile 10 minute sa fiarba. Apoi se adauga ficateii, vinul, rosiile pasate, usturoiul taiat felii, se mai lasa 2 minute sa dea in clocot.

5. Se baga tigaia la cuptor timp de o ora.

6. Se serveste calda cu cartofi prajiti sau garnitura de piure de cartofi sau de spanac. Gogosarii in otet pot complimenta si mai mult gustul.



Pofta Buna!